Zadruga Kooperativa hotelirjev z.o.o. je član Inštituta IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti

IRDO inštitut logotip

Z Inštitutom IRDO smo najprej v letu 2019 izvedli Akademijo z naslovom »Družbena odgovornost z mladimi in za mlade v turizmu« in se inštitutu pridružili tudi kot člani. Direktorica inštituta IRDO, mag. Anita Hrast je za naše člane izvedla tudi interna izobraževanja na temo družbene odgovornosti, potem pa je sekretarka naše zadruge pridobila tudi certifikat »Vodja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj«.

         certifikat vdotr

 V junijski številki IRDO mozaika - Prve slovenske družbeno odgovorne novice, si lahko preberete tudi intervju o družbeni odgovornosti in trajnostnem razvoju v turizmu s sekretarko zadruge Martinu Drakulić:

https://www.irdo.si/izsla-je-junijska-stevilka-revije-irdo-mozaik-preberite/

Akademija Družbena odgovornost z mladimi in za mlade v turizmu_IRDO_ Maribor Hotels

V zadrugi vzpodbujamo vse naše člane tudi k pridobitvi trajnostnih in okoljskih znakov. Ravno v tem mesecu so štirje naši člani (HOTEL BAU, HOTEL TABOR, HOTEL CITY MAP, LUKSUZNI GLAMPING CHOCOLATTE VILLAGE BY THE RIVER), izpolnili pogoje in pridobili okoljski znak »Green Key – Zeleni ključ«, ki ga je na mednarodni ravni prostovoljno pridobilo že več kot 3.200 različnih turističnih obratov v 65 državah.

Več o tem: https://www.zelenikljuc.si/

Več o zelenih namestitvah Kooperative hotelirjev TUKAJ.

Usposabljanje Družbena odgovornost_IRDO_ Maribor Hotels