Člani, ki so se pridružili Zeleni shemi slovenskega turizma

V letošnjem letu so nekateri naši člani pridobili okoljski in trajnostni znak Zeleni ključ in postali del družine Zelene sheme slovenskega turizma ter svoje poslanstvo nadgradili še z znakom zelena namestitev Slovenia Green Accommodation

Na zeleno in trajnostno pot so stopili:

- HOTEL BAU ****

- HOTEL TABOR ***

- HOTEL CITY MAP ***

- LUKSUZNI GLAMPING CHOCOLATE VILLAGE BY THE RIVER

Green Key logo  logo_accommodation  
    

Vse naše namestitve spoštujejo tudi odgovorne potovalne standardne slovenskega turizma in so ponosni nosilci znaka GREEN&SAFE, ki je skupna zaveza odgovornemu, varnemu in trajnostno naravnanemu turizmu. Z njim označujejo in poudarjajo visoke higienske standarde in protokole ter trajnostna priporočila.

green_and_safe_travel_nalepka-01

 

Kaj je je Zeleni ključ - Green Key?

Zeleni ključ je okoljski znak, ki ga je prostovoljno pridobilo že več kot 3.200 različnih turističnih obratov v 65 državah.

Certifikat Zeleni ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Ta prestižni okoljski znak pomeni zavezanost podjetij, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo FEE. Okoljski znak Zeleni ključ zagotavlja vsem gostom, da z izbiro certificiranega turističnega obrata, neposredno pripomorejo k varovanju okolja. Obrati vzdržujejo visoke okoljske standarde s pomočjo stroge dokumentacije in pogostih kontrolnih pregledov. Certifikat Zeleni ključ lahko pridobijo hoteli in hostli, manjši nastanitveni obrati, kampi in počitniški parki, kongresni centri, restavracije in turistične atrakcije.

Več o Zelenem ključu: https://www.zelenikljuc.si/ ali na mednarodni strani: https://www.greenkey.global/

Green Key_Kooperativa hotelirjev z.o.o. Maribor__small_27.08.2021

Kaj je je Zelena Shema slovenskega turizma?

Zelena shema Slovenije je prepoznana kot najboljši model spodbujanja trajnostnega turizma v Evropi, je celovit nacionalni in certifikacijski program, ki spodbuja trajnostni razvoj turizma na vseh ravneh ter skozi znamko Slovenia Green promovira prizadevanja za razvoj ekonomsko, socialno in okoljsko odgovornega turizma. Namenjena je destinacijam, parkom kakor tudi ponudnikom, ki lahko na podlagi pridobitve primarnega trajnostnega oziroma okoljskega znaka pridobijo tudi znak zelene sheme slovenskega turizma – namestitveni obrati npr. znak SLOVENIA GREEN ACCOMMODATION.

Novost v letu 2021 pa je v teh shemi tudi znamka SLOVENIA GREEN CUISINE, ki je namenjena gostinskim ponudnikom, saj je gastronomija trenutno v ospredju promocijskih aktivnosti STO, Slovenija pa nosilka naziva Evropska gastronomska regija 2021.

Trajnostni razvoj gastronomije in Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021

Več informacij o tem na portalu Okusi Slovenijo - Taste Slovenija: https://www.tasteslovenia.si/sl/okusi-slovenijo/egr2021/