Izleti za individualne raziskovalce

Vodena vinska popotovanja s sommelierjem

 

Vinske ture Jernej izpelje vedno v majhnih skupinah do osem oseb, saj le tako lahko zagotovi pravo butično izkušnjo okusov in okolja. Namen ture je poleg obiska impozantnih kleti in čudovite pokrajine podrobno spoznati raznolikost vin in vinarje, ki so jih pridelali, jim poiskati čim boljšo kombinacijo s hrano, predvsem pa prepoznati vpliv podnebja, zemlje in človeka na vino.big-guys-wine-tourslogotipred

Začeli boste pri osnovah: zakaj je vino suho ali sladko, kako nastane rdeče ali oranžno vino? Nadaljevali pri razpoznavanju poznanih vonjev in okusov v vinu, razliki med nerjavečimi in lesenimi sodi, razkrivali boste postopek zorenja in še mnogo več.

 

Izbirate lahko med naslednjimi turami:

Poldnevna vinska tura, trajanje 5 – 6 ur

  • Obisk Najstarejše trte sveta in še dveh butičnih vinarjev Podravja. Ob strokovni razlagi bo mogoče poizkusiti približno 15 različnih vzorcev vina s prigrizki. Cena 57,00€ na osebo velja za majhne skupine od 3 do 8 udeležencev in zajema: organizacijo, pokušine vina in prigrizke, prevoz in spremstvo vinskega strokovnjaka – sommelierja. Cena ture z le dvema udeležencema znaša 67,00€ na osebo.

Celodnevna vinska tura, trajanje 8 – 9 ur

  • Poleg Najstarejše trte na svetu bomo obiskali še dva vnarja Podravja, ter si privoščili še toplo kosilo z lokalno hrano. Ob razlagi bo mogoče poizkusiti približno 18 različnih vzorcev vin. Cena 87,00€ na osebo zajema vse, kar zajema poldnevna tura ter kosilo s kozarcem vina. Cena ture z le dvema udeležencema znaša 97,00€ na osebo.

Pokušine pri ekoloških vinarjih

  • vsi smo že slišali za ekološko pridelano zelenjavo. Pa ekološko pridelano grozdje? Kakšno je vino iz tako pridelanega grozdja in kaj je dovoljeno in prepovedano pri ekološki pridelavi grozdja in ekološkem kletarjenju? Zagotovo je vsem ekološkim vinarjem blizu pristen stik z naravo, saj so se odločili opustiti sintetična fitofarmacevtska sredstva. Vina pa so običajno samosvoja in izjemne kakovosti.

- Poldnevna tura: cena na osebo pri dveh ali treh udeležencih: 77 €, cena na osebo pri več kot treh udeležencih: 67 €).

- Celodnevna tura s kosilom: cena na osebo pri dveh ali treh udeležencih: 107 €, cena na osebo pri več kot treh udeležencih: 97 €).

Pokušine pri vinarjih s certifikatom Demeter

  • vsi vinarji s certifikatom Demeter morajo izpolnjevati stroge predpise za ekološko pridelavo grozdja, poleg tega pa morajo izpolniti še strožja pravila glede gnojenja in položaja planetov ob določenih opravilih v vinogradu in kleti. Vina pridelana po Demeter standardu so polna vitalne življenjske energije, nekateri vinarji pa vino zorijo v glinenih posodah zakopanih na prostem. Na tem edinstvenem vinskem popotovanju bomo obiskali tri izjemne vinarje, pionirje biodinamične pridelave, ki so prave enciklopedije znanja. Učijo se z opazovanjem narave, naravna načela pa nato uporabijo pri kletarjenju vina.

Poldnevna vinska tura brez emisij (maksimalno 4 osebe):

  • unikatna storitev vinske ture, ko običajna prevozna sredstva zamenja električni avtomobil! Zagotavljamo najnaprednejšo izkušnjo mobilnosti, ki je namenjena okoljsko zavednim gostom, ki želijo privatno vinsko popotovanje z najvišjim standardom udobja in z minimalnim vplivom na okolje. Potrebna je rezervacija vsaj tri dni pred začetkom ture.

Tesla & Vino (maksimalno 4 osebe)

  • unikaten paket za najzahtevnejše goste. Z visokotehnološkim luksuznim vozilom Tesla P85 bomo obiskali najboljše vinarje Podravja. Izkušnja je namenjena okoljsko najbolj zavednim gostom, ki si tudi med vinskim popotovanjem želijo izkusiti najvišji možni nivo udobja in potovanja v popolni tišini. Potrebna je rezervacija vsaj pet dni pred turo.

 

Rezerviraj svoje mesto na vinski turi z Big Guy's Wine Tours:

T: +386 41 949 635, E: info@bigguyswinetours.com

Več info: http://www.bigguyswinetours.com/

Povpraševanje