Kultura in festivali

55. FESTIVAL BORŠTNIKOVO SREČANJE

Borštnikovo srečanje je najstarejši in najuglednejši gledališki festival v Sloveniji.

Bodite del živahnega jesenskega kulturnega dogajanja v Mariboru, ki se v drugi polovici oktobra tradicionalno prelevi v gledališko središče nacionalnih in mednarodnih razsežnosti.

borstnikovo-srecanjepohujsanje-v-dolini-sentflorjanskikoprodukcija-sng-drama-ljubljanamestno-gledalisce-ljubljanskocankarjev-dompeter-uh

Mesto deset dni živi in diha s Festivalom Borštnikovo srečanje, ki je skozi desetletja postal ena od njegovih osrednjih kulturnih znamenitosti.

Borštnikovo srečanje je najstarejši in najuglednejši gledališki festival v Sloveniji:  oglejte si tekmovalne in spremljevalne predstave, prisluhnite strokovnim pogovorom se udeležite drugih kulturnih dogodkov na različnih prizoriščih. Posebne pozornosti je deležna podelitev Borštnikovega prstana – vsako leto ga prejme igralka ali igralec, ki je zapustil globoko umetniško sled.

 

Več info o dogodku: https://www.borstnikovo.si/ in https://www.visitmaribor.si/si/kaj-poceti/dogodki-in-prireditve/vsi-dogodki-in-prireditve/5925-55-festival-borstnikovo-srecanje

Več info na FB: https://www.facebook.com/FestivalBorstnikovoSrecanje/ 

 

Rezervirajte paket, ki vključuje obisk prireditve, dodatne ugodnosti in nočitve v hotelih Kooperative hotelirjev z.o.o. Maribor: