Ostali dogodki

Podzemni rovi - Cona Tezno

Obiščite podzemne rove v Coni Tezno, ki so jih leta 1943 zaradi nevarnosti zračnih napadov zaveznikov začeli graditi predvidljivi Nemci.

podzemni-rovicona-tezno-3

Cona Tezno vas vabi v podzemne rove.

 
Pomembna dediščina Cone Tezno so tudi podzemni rovi, ki so jih leta 1943 zaradi nevarnosti zračnih napadov zaveznikov začeli graditi predvidljivi Nemci.
 
Na globini 15 metrov pod površjem je nastalo 8.512 kvadratnih metrov podzemnih hodnikov. Rovi bi kot rezervna lokacija omogočali nemoteno nadaljevanje proizvodnje ob vse pogostejših napadih na tovarno. Del rovov smo v Zavodu PPC Tezno z veliko vnemo spremenili v dobro uro in pol dolg ogled. Danes v rove vodi samo še en vhod. Na globino 15 metrov pa se spustimo po devetdesetih stopnicah. Stalna temperatura v rovih je 12°C. Rovi so vlažni, s stropov visijo nosilci, v tleh je kakšna luknja. 
 
V vodenem ogledu boste videli kratko fotografsko razstavo, sprehodili se boste po rovih, poslušali pričevanje delavca v rovih v času vojne, si ogledali predstavitev o nastanku, vzponu, razcvetu in propadu Tovarne letalskih motorjev ter kasneje Tovarne avtomobilov Maribor, pa tudi film o današnji Coni Tezno.
 
Če bi se tudi sami radi spustili v rove, ki so preživeli bombardiranje, vojno, TAM in še marsikaj, se nam pridružite.

Vstopnina:

  • vstopnina: 10,00 EUR na osebo (voden ogled).
  • otroci do 6. leta: brezplačno
  • skupina nad 15 oseb: 8,00 EUR
  • šole, fakultete: 8,00 EUR

Ogled opravimo po predhodni najavi skupine vsaj 15 oseb. Skupina naj ne bi štela več kot 30 oseb.
Opremimo vas s čeladami in s svetilkami. Vi pa morate biti primerno nepremočljivo obuti in toplo oblečeni. 

Več informacij in rezervacije: Podzemni rovi - Cona Tezno

Vabljeni!
 
Naziv: Podzemni rovi - Cona Tezno
Telefon: +386 (0)2 46 01 300, Email: info@conatezno.si, www: http://www.conatezno.si/rovi/
Lokacija: Zbirno mesto je ob Perhavčevi cesti pri stari TAMovi kotlovnici, pred edinimi semaforji v Coni Tezno, nasproti Barada centra.